Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Viernes, 14 Noviembre 2014 00:00

www.osona.com, 14/11/2014; Que sembli un accident...

Valora este artículo
(1 Voto)

Els acusats de l'intent d'homicidi d'Anglada són Joan carles Fuentes i Robert Hernando.

Redacció.- Mica en mica, es van coneixent més detalls de la querella per temptativa d'homicidi i de danys i lesions contra Joan Carles Fuentes, regidor i actual portaveu de PxC a l’Ajuntament de Vic, i Robert Hernando, secretari general i home fort del partit des de l’expulsió de Josep Anglada de la formació. La conxorxa hauria consistit en provocar un accident de trànsit, per tal d’apartar la presumpta víctima, Josep Anglada, (que és qui ha presentat la querella) de les properes eleccions municipals, tal com ha confirmat ell mateix en aquest diari. Les proves són contundents, ja que s'han enregistrat les converses.

La trama té connotacions d'autència novel·la negra. Segons Anglada, "la conspiració va ser proposada a un antic membre repescat de PxC, Francesc Bueno, a qui se li va proposar ser la persona que facilités l’atemptat contra Anglada". El pla es va estendre llavors a Albert Solà Jiménez, molt conegut perquè té posada una demanda perquè se li reconegui que és fill del rei Joan Carles I. Tots dos havien de portar a sopar Anglada al restaurant El Roquet de Tavèrnoles, aquest dijous 13 de novembre, i l’havien d’emborratxar. Un cop sortís de l’establiment, en estat ebri, Anglada havia de patir un accident amb el cotxe, en topar amb un camió que l’hauria tret de la carretera. El conductor del camió també hauria format part de la conxorxa.

El primer objectiu era que el Mossos, en desplaçar-se al lloc del sinistre, trobessin Anglada amb una taxa d’alcohol per sobre de la permesa. A efectes pràctics, això hauria suposat la seva inhabilitació com a polític i no s’hauria pogut presentar a les eleccions municipals de Vic, el maig de 2015.

El salt qualitatiu de la querella es produeix en unes declaracions de Fuentes, les quals, segons fonts properes a l’acusació, també van quedar enregistrades. Bueno hauria recriminat a Fuentes que, amb aquest pla, la vida d’Anglada podria córrer perill, ja que l’accident s’hauria produït al costat d’un barranc. Fuentes va respondre, sempre segons aquestes fonts: “I què? Que es mori. Si no ja ho faré jo”.

Bueno i Solà,
en comptes de tirar endavant l’acció criminal, van destapar la trama i ho van explicar a Anglada, en una trobada el passat 5 de novembre a Vic. Tots dos van decidir simular que tiraven el pla endavant per evitar que l'encarreguessin a algú altre amb menys miraments i que es posés en pràctica.

 

 
Visto 1683 veces Modificado por última vez en Domingo, 11 Enero 2015 01:15

Medios