Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Jueves, 11 Septiembre 2014 16:30

Barcelona, 11/09/2014; Anglada s’endinsa en la via catalana i proclama l’ideal de la marca hispànica

Valora este artículo
(0 votos)

 Anglada: “som el que vam ser sempre, una plataforma cívica catalanista i no separatista que vol reconstruir la comunitat dels pobles hispànics des de la democràcia de base i des de Catalunya”. Anglada: “som el que vam ser sempre, una plataforma cívica catalanista i no separatista que vol reconstruir la comunitat dels pobles hispànics des de la democràcia de base i des de Catalunya”. 

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA DEMOCRÀTICA PER CATALUNYA (PDxC)

Barcelona | Redacció.-El fundador i únic president legítim de Plataforma per Cataluya (PxC) segueix complint rigorosament el seu compromís de recuperar les arrels d’aquest projecte polític per endinsar-se en la via catalana i el gir a l’esquerra engegat l’any 2011, els quals, com es sabut, han portat al trencament amb l’extrema dreta del partit: “som el que vam ser sempre, una plataforma cívica catalanista i no separatista que vol reconstruir la comunitat dels pobles hispànics des de la democràcia de base i des de Catalunya”. Així s’ha manifestat en l’ofrena floral a Rafael de Casanova, bo i ignorant les piulades i insults dels grups proetarres que, darrerament, s’han apoderat d’aquest esdeveniment per convertir-lo en un homenatge a la violència terrorista. L’exemple patriòtic de Rafael de Casanova “no té, en efecte, res a veure amb el que defensen els abertzales i altres criminals comunistes, ni amb la ultradreta franquista del grupuscle de Roberto Hernando”, afirma Anglada,sinó que és un exemple polític de tot allò que reivindica el sector catalanista de PxC”. Anglada ha estat, en aquest sentit, ben clar davant els periodistes un cop conclosa l’ofrena: “Rafael de Casanova és per a nosaltres una figura representativa del nostre concepte de la Marca Hispànica. Fou Casanova un patriota català que no promovia la destrucció de la unitat dels pobles hispànics, sinó un model d’Estat genuïnament hispànic, davant el model centralista importat de França pels Borbons i recolzat per Castella en benefici propi. L’espanyolització s’ha confós així amb la castellanització i Espanya ha fracassat històricament com a nació unitària. El centralisme castellanista va, en definitiva, provocar el separatisme, i no a la inversa. Així doncs, els combatents catalans de 1714 lluitaven per la Marca Hispànica, per Hispània, mentre l’Espanya borbònica representa una traïció a l’essència de la nostra Pàtria.”

Anglada també ha assenyalat que“el moviment plataformista continuarà, en conseqüència, endavant. I ha de fer-ho perquè la resta de partits no tenen el valor de lluitar seriosament per la identitat catalana. Els suposats “catalanistes” ignoren el clam del poble en matèries com ara immigració, corrupció, retallades socials, sobirania popular, seguretat ciutadana, pensions, atur, educació i sanitat: “cap campanya de difamació o intimidació no ens ha detingut mai i tingui tothom clar que continuarem batallant pel nostre ideal identitari i social”.

Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC)

Barcelona, 11 de setembre de 2014

 

 

 
Visto 1242 veces Modificado por última vez en Domingo, 11 Enero 2015 01:20