Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 21 Junio 2023 00:00

(Conté Vídeo) Anglada i Riera van ser proclamats dissabte regidors de l’Ajuntament de Vic

Valora este artículo
(235 votos)

Anglada: “Els vigatans s’han alegrat que l’Anglada i la Riera tornin a estar presents al consistori vigatà, i que la seva veu ressoni a la casa gran de la ciutat i també per tota la ciutat”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

Dissabte passat van quedar constituïts el nou ajuntament de Vic. L’acte va tenir lloc a la Sala de la Columna on hi van assistir prop d’un centenar de persones. Albert Castells (Junts) que va ser escollit alcalde de Vic, ho va fer rebent el suport de 10 regidors sense assolir la majoria absoluta d’11 regidors.

La sessió començava amb la constitució de la mesa d'edat, formada per la regidora de menys edat Carla Dinarès de la CUP  i el representant municipal de més edat Josep Anglada de SOMI, actuant com a president de la mesa presidencial i la Sra. Pilar Lobera com a secretària.

Un consistori que, fruit dels resultats del 28-M, presenta un escenari més plural que mai amb 21 regidors i regidores de set formacions polítiques diferents: vuit representants de Junts, tres d'ERC i la CUP, dos d’Ara Vic, dos del PSC i dos de SOMI, Josep Anglada i Marta Riera, i un de Vic En Comú Podem.

Després que el president de mesa, Josep Anglada, declares oberta la secció per a la constitució del nou Ajuntament i després de passar llista, va ser el moment de la prometença o jurament dels 21 regidors. En el seu jurament, Anglada va jurar fidelitat als vigatans i vigatanes, a treballar amb honradesa, honestedat, amb seny i amb sentit comú pel bé de la ciutat”.

En el seu discurs institucional, Anglada va aprofitar per passar factura.

Després d’anunciar que “tant ell com la regidora Marta Riera, es posaven a disposició de la ciutadania de Vic", d’entrada va remarcar que “tornava a un lloc del qual no n’havia d’haver sortit mai”, assegurant que “no el van apartar els ciutadans, sinó un procediment judicial injust”.

Tot seguit Anglada va dir sentir-sefeliç i agraït no tant sols per les persones que els van confiar el vot i creien amb ells sinó també perquè, i així li  constava, que eren molts els vigatans que malgrat no haver-los votat per diverses circumstàncies, en canvi s’havien alegrat que l’Anglada i la Riera tornessin a estar presents al consistori vigatà, i que la seva veu ressonés a la casa gran de la ciutat i també per tota la ciutat”.

Anglada va aprofitar el seu discurs per recordar la caiguda de partits com Junts, ERC i la CUP, dient que “la crítica ja la van fer el dia 28 de maig bona part dels electors, que els van castigar a les urnes”.

Anglada també es va dirigir al nou alcalde per recordar-li un principi bàsic de la convivència: “Si vol ser respectat, ha de començar per respectar totes les forces polítiques del consistori, i no marginar ni menystenir cap partit polític”, i va afegir “el respecte institucional és bàsic, tant si es comparteix una ideologia política com si no. I el respecte personal, també”.

Anglada va volgué deixar clar quines serien algunes de les seves prioritats: “La seguretat pública als carrers i places, a les cases, a les sortides de les escoles, l’atenció a la gent gran, necessitada de seguretat i d’ajuda en les seves gestions municipals, i la reforma urbanística per acabar, entre altres fiascos, amb les embussades de la Ronda Camprodon”.

Finalment, Anglada va acabar el seu discurs amb un desig: “Que la gestió dels 21 regidors del consistori sigui beneficiosa per a tota la ciutadania de la nostra estimada ciutat de Vic”.

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 20 de juny de 2023

Visto 2846 veces Modificado por última vez en Miércoles, 21 Junio 2023 04:21

Medios