Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 30 Mayo 2021 08:09

(Vídeo) 30 anys del dia que ETA va matar cinc nens després veure'ls jugar al pati de la caserna de Vic

Valora este artículo
(208 votos)

Anglada: “És vergonyós que ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Vic hagin commemorat aquell brutal atemptat que va patir caserna de la Guàrdia Civil de Vic”.

Eren tres els integrants del "comando Barcelona". Quan van passar al costat de la porta de la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, ara fa 30 anys, van veure que el pati estava ple de nens que jugaven. Així i tot, van deixar anar el cotxe bomba i van causar una autèntica massacre. Entre les 10 víctimes mortals, cinc nens. A més, hi va haver diverses desenes de ferits.

El president de SOMI, Josep Anglada, recorda aquell dia “com un dels més tragits que ha viscut la ciutat de Vic”. En aquest sentit, Anglada no entén “la poca sensibilitat i implicació que ha demostrat sempre l’Ajuntament de Vic a l’hora de retre homenatge a les víctimes d’aquell brutal atemptat”.

Anglada també ha trobat vergonyós que “ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Vic hagin commemorat aquell brutal atemptat que va patir caserna de la Guàrdia Civil de Vic”.

Finalment, el president de SOMI s’ha mostrat molt crític amb TV3 i amb els mitjans de comunicació locals i comarcals pel fet que “no hagin fet cap referència al 30 aniversari de l'atemptat contra la caserna de la Guàrdia Civil a Vic perpetrat per ETA”.

La Guàrdia Civil ha commemorat aquest dissabte el 30 aniversari de l'atemptat terrorista d'ETA contra la caserna del cos a Vic amb un vídeo homenatge a les víctimes. L'emotiu vídeo, que s'ha difós a través del compte de twitter de la Guàrdia Civil, mostra el retrobament de dos agents de la Benemèrita que es van abraçar després de sobreviure a la matança.

Les víctimes van ser:

Rosa Maria Roses Muñoz, de 14 anys.

Francisco Cipriano Díaz Sánchez, de 17 anys.

Vanesa Ruiz Lara, de 11 anys.

Ana Cristina Porras López, de 10 anys.

Juan Sales Píriz, guàrdia civil de 48 anys d'edat.

Maudilia Duc Durán, de 78 i sogra de l'anterior.

Juan Chincoa Alés, guàrdia civil de 30 anys.

Nuria Ribó Parera, de 21 i esposa de l'anterior.

María Pilar Quesada Araque de 8 anys d'edat.

Ramón Mayo García, guàrdia civil a la reserva que es trobava prestant ajuda als ferits quan va ser atropellat mortalment per una ambulància. Va ser una víctima més, i la seva mort va ser a conseqüència dels efectes de l'atemptat.

Som identitaris (SOMI)

Vic, 30 de maig de 2021

 

Visto 3166 veces Modificado por última vez en Lunes, 31 Mayo 2021 06:42

Medios