Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 10 Abril 2021 08:10

Musulmans demanen saltar-se el toc de queda

Valora este artículo
(203 votos)

Anglada: “La llei ha de ser per tothom igual, ja siguis moro o cristià”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

L'Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia, que agrupa la comunitat musulmana de Lleida, ha demanat formalment a l'ajuntament de la ciutat poder saltar-se el toc de queda nocturn durant els 30 dies que dura el Ramadà. La celebració religiosa comença dimarts que ve 13 d'abril i finalitzarà el dimecres 12 de maig.

També la Federació Espanyola d'Entitats Religioses Islàmiques (FEERI) ha emès un comunicat en relació als preceptes que han de complir els fidels durant aquest mes i els seus possibles incompatibilitats amb les actuals restriccions establertes amb motiu de l'actual situació sanitària. La FEERI ha instat les administracions autonòmiques, locals així com a l'autoritat pública que correspongui, "acordar i coordinar les possibles obertures i tancaments excepcionals durant el sagrat mes de Ramadà" dels llocs de culte per a la comunitat musulmana a Espanya.

El líder històric de l'identitarisme català, actualment a el front de Som identitaris (SOMI), Josep Anglada, té molt clar que el toc de queda “Implica la restricció a qualsevol ciutadà de romandre o circular pels carrers de manera lliure i sense una justificació considerada vàlida pel Govern central”.

En aquest sentit, Anglada ha dit que “la llei ha de ser per tothom igual, ja siguis moro o cristià, per tant, la comunitat musulmana no pot saltar-se el toc de queda que hi ha a España¨.   

Finalment, Anglada espera que “des del Govern no se’ls atorgui a la comunitat musulmana uns privilegis que se’ls hi ha negat a altres comunitats”.

Som identitaris (SOMI)

Vic, 10 d’abril de 2021

Visto 2449 veces Modificado por última vez en Sábado, 10 Abril 2021 08:12