Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 14 Noviembre 2020 00:00

Aprovada l'esmena de la “llei Celaá” que elimina al castellà com a llengua oficial de l'Estat i vehicular en l'educació

Valora este artículo
(215 votos)

Anglada: “És una barbaritat que hi hagi nens a España que no puguin estudiar ni una paraula en castellà”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

PSOE, Podemos i ERC han aprovat l’esmena de la “Llei Celaá” que elimina al castellà com a llengua oficial de l’Estat i vincular en l’educació. La reforma educativa de la Lomloe, també coneguda com a “Llei Celaá”, no inclourà en el seu text que el castellà és la llengua vehicular en l'ensenyament ni apareixerà com que és llengua oficial de l'Estat.

Es fixa ara que les administracions garantiran el dret dels alumnes a rebre ensenyament "en castellà i en les llengües cooficials en els seus respectius territoris, d'acord amb la Constitució, els estatuts d'autonomia i la normativa aplicable".

En l'actual norma, la Lomce o “llei Wert”, s'estableix que "el castellà és llengua vehicular de l'ensenyament en tot l'Estat, i les llengües cooficials ho són també en les respectives comunitats, d'acord amb els seus estatuts i normativa aplicable".

El president de Som Identitaris (SOMI, Josep Anglada, ha afirmat que “a part de ser anticonstitucional, l’esmena de la Llei Celaá el que pretén és excloure el castellà com a llengua vehicular i liquidar la llibertat educativa”. En aquest sentit, el líder de SOMI, ha dit que “el que persegueixen els nacionalistes no és altre cosa que excloure a l’espanyol i a la cultura espanyola de l’escola catalana”.    

Finalment, Anglada ha dit que “és una barbaritat que hi hagi nens e España que no puguin estudiar ni una paraula en castellà”, i ha afegit que ”mai hagués imaginat que el partit socialista tingués la cara dura dútilitzar la cultura com a moneda de transacció política”.   

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 14 de novembre de 2020

Noticias relacionadas en otros medios de comunicación

Alerta Digital, 11/11/2020; Josep Anglada: “Es una barbaridad que haya niños en España que no puedan estudiar ni una palabra en castellano”

Visto 2604 veces Modificado por última vez en Miércoles, 18 Noviembre 2020 07:38