Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 20 Abril 2019 05:45

SOMI será el tallafoc de VOX al Vendrell

Valora este artículo
(194 votos)

Carrasco: "Volem que vingui gent a viure amb nosaltres, però no de nosaltres".

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

Joan Carrasco encapçalaràal Vendrell la llista de Som Identitaris (SOMI) a les pròximes eleccions municipals. Carrasco és regidor de l'Ajuntament del Vendrell des del 2007, sempre amb la formació de Plataforma per Catalunya que recentment s'ha dissolt, i ha sigut mà dreta del líder d'aquest partit a la vila, August Armengol, que ja ha anunciat que deixa la política activa. Carrasco només té paraules d'elogi per Armengol, "el Vendrell no sabrà mai l'alcalde que s'ha perdut", exclama.

Amb aquest panorama, i seguint un cop més l'estela del vigatà Josep Anglada, fundador de PxC i novament fundador de SOMI, Carrasco es posa al capdavant d'aquesta formació per "convertir-nos en el tallafoc de VOX al Vendrell", assegura. En el moment de la dissolució de PxC es va plantejar la seva fusió en VOX a escala nacional. Carrasco no va voler de cap de les maneres perquè "és cert que en alguns aspectes podem estar d'acord, però en d'altres estem radicalment oposats".

PxC s'ha distingit per la seva intransigent política vers la immigració. Precisament aquest és un punt de confluència amb VOX, "estem completament d'acord en repatriar a tots els immigrants que han comès un delicte de manera reincident. De la mateixa manera pensem que les persones que tinguin la nacionalitat espanyola i siguin delinqüents reincidents no han de poder accedir a cap ajuda social", explica Carrasco que creu que al Vendrell tindrà tot el suport que ha tingut PxC al Vendrell. El cap de llista és conscient que en matèria d'immigració els municipis tenen poques competències, però creu que si hi ha coses que es poden fer o demanar "per exemple demanar que s'instal·li una comissaria de la Policia Nacional al Vendrell. A part de ser un bon servei perquè la gent no s'hauria de desplaçar per tramitar la renovació del DNI i passaport, es podria tramitar molt millor l'expulsió dels immigrants que estan delinquint de manera reincident".

Carrasco al capdavant de SOMI manté les línies mestres de PxC, "sempre hem treballat per les persones del Vendrell que menys tenen. Cada dia vinc a l'Ajuntament del Vendrell, i sempre hi ha gent que m'estan esperant. Alguns venen només perquè els escoltem. Estan farts que als Serveis Socials els donin cita al cap de tres mesos". L'alcaldable assegura que pren part personalment amb alguns casos d'urgència màxima per pressionar a l'Ajuntament perquè es pugui accedir a pisos de lloguer social. "Però també haig de denunciar que hi ha gent que no passa per situacions d'extrema precarietat i es vol aprofitar del sistema de suport social. Crec actualment només el 20% de la gent que està ocupant pisos ho fa per veritable necessitat o perquè han estat desnonats. Creiem que cal molt més control de l'empadronament perquè actualment et pots empadronar a un pis que estàs ocupant".

En matèria d'ocupació, el partit que lidera Carrasco creu que mentre es continuï vivint d'esquena al mar "no es podrà crear ocupació. Tenim una excel·lent comunicació i no s'aprofita. La gent se'n va a Cambrils o Salou, aquí no hi ha zones lúdiques. Per això un dels principals punts del nostre programa electoral és unir els barris marítims amb el Vendrell". El cap de llista està convençut que si es crea un passeig entre els dos nuclis, la taca urbana creixerà al seu voltant i generarà activitat econòmica "com ho va fer Calafell fa temps. Ara bé creiem que cal fer dona una qualificació urbanística per afavorir l'activitat econòmica, no a construir pisos, com a passat a la rambla Josep Cañas", apunta.

SOMIes presenta a les eleccions amb l'ànim de poder governar el Vendrell, però Carrasco és molt conscient que el programa que defensa fa molt complica que pugui arribar a aliances amb altres partits, però si veu una oportunitat als pactes puntuals, "però si ens posem d'acord amb temes del control de la immigració i sobre la construcció de la rambla als barris marítims. Tenim una cosa molt clara: Volem que vingui gent a viure amb nosaltres, però no de nosaltres", resumeix el cap de llista. SOMI no és un partit sobiranista, ni tampoc es mostra favorable a convocar un referèndum d'autodeterminació. Malgrat això, Carrasco opina que ni tan sols això impediria d'arribar a acords puntuals amb altres forces, "per exemple amb ERC tinc molt amistat personal amb gent que representa aquest partit al Vendrell".

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 20 de abril de 2019

Noticies relacionades en altres mitjants de comunicació

eixdiari.cat, abril de 2019; Carrasco: "Volem que vingui gent a viure amb nosaltres, però no de nosaltres"

Visto 3169 veces Modificado por última vez en Sábado, 20 Abril 2019 07:22