Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 25 Marzo 2019 00:00

Anglada vota en contra del nou POUM al·legant una manca de confiança en la iniciativa privada

Valora este artículo
(184 votos)

Anglada: “No entenem com l’alcaldessa ha pogut permetre aquest POUM, que seria més propi d’un municipi governat per les esquerres i no per un del PDeCAT”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA / SOM IDENTITARIS

Gairebé quatre anys després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés el POUM de Vic per preveure edificacions en zones inundables, el ple va donar aquest dilluns l’últim vistiplau a un nou pla urbanístic que defineix com ha de ser el creixement de la ciutat en els propers 15 anys.

Van votar-hi a favor l'equip de govern (format pel PDECat, Unió i el regidor no-adscrit Benjamí Dòniga), ERC-Som Vic i Vic Per a Tots, amb un total de 16 de regidors dels 21 que formen l'Ajuntament. D'altra banda, Capgirem Vic (4) s'hi va abstenir i Plataforma Vigatana (1), va votar en contra.

L'únic partit que va votar en contra va ser Plataforma Vigatana. Josep Anglada apuntava que "no és el POUM de la nostra ciutat" i etzibava a l'alcaldessa Anna Erra i al seu equip que “no entenem com l’alcaldessa ha pogut permetre aquest POUM, que seria més propi d’un municipi governat per les esquerres i no per un del PDeCAT”. El regidor de Plataforma Vigatana afegia que el planejament demostra “una manca de confiança en la iniciativa privada” i “és contrari al sistema econòmic que havia de defensar [el PDeCAT] quan es va presentar a les eleccions”. En aquest sentit, Anglada va criticar que “s'hagués d'escollir entre una ciutat sense trànsit rodat o una ciutat viva amb comerç”. També va dir que el planejament aprovat “converteix el centre històric de la ciutat en un pessebre i no en una ciutat moderna, vital i dinàmica”. Finalment, Anglada va dir que “en les properes eleccions municipals haurem de debatre els motius pels quals el partit o coalició que des de l’any 1979 ha governat a Vic, afirmant que era un gran defensor de la botiga tradicional, ha permès la creació d’aquest gran Centre Comercial Obert situat al nord de la Ciutat”.

Plataforma Vigatana/Som Identitaris

Vic, 25 de març de 2019 

Visto 2617 veces Modificado por última vez en Martes, 26 Marzo 2019 16:10

Medios