Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 10 Marzo 2019 00:00

Anglada rebutja que l'Ajuntament de Vic reservi un espai al cementiri municipal per a la comunitat musulmana

Valora este artículo
(217 votos)

Anglada: “ El que pretenen amb aquestes iniciatives, és voler donar més privilegis a la comunitat musulmana”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA / SOM IDENTITARIS

El ple de l’Ajuntament de Vic va fer dilluns el primer pas per donar resposta a una reivindicació que la comunitat musulmana de la ciutat feia des de fa més de 25 anys. Tal com ja tenen alguns municipis de Catalunya , Vic reservarà un espai al cementiri municipal per la comunitat musulmana.   Tots els partits van votar-la a favor, excepte Josep Anglada de Plataforma Vigatana. Youcef Allaoui, en nom de les comunitats musulmanes de Vic, va defensar des del públic la necessitat de poder disposar d’un espai al cementiri municipal.

Josep Anglada va titllar la proposta de "poc apropiada" i que el que pretenia era donar "més privilegis a la comunitat musulmana”. En aquest sentit, Anglada va dir que “el cementiri ofereix tots els drets a que qualsevol persona hi pugui ser enterrada, però rebutgem taxativament les demandes de privilegis especials que pugui demanar qualsevol comunitat, sigui la que sigui”, i va afegir “aquesta iniciatives podria suposar una afecta crida perquè molts musulmans volguessin venir a viure a Vic per poder gaudir d’aquets privilegis”. Finalment, Anglada va dir que “a casa nostra som com som, i els que no els hi estigué bé les nostres costums, les nostres maneres de fer i les nostres lleis, tenen la lliberta de marxar a un altre país on creguin que puguin estar més ben atesos”.  

El ple va debatre dues mocions més. Una per a la commemoració del dia Internacional de les Dones, i l’altre, per la derogació de l'ordenança de bon govern, civisme, bons costums i convivència, ja que "estigmatitza la pobresa".

Pel que fa a la commemoració del dia Internacional de les Dones, des de Plataforma Vigatana Josep Anglada va dir que “s’ha de continuar treballar per una societat més igualitària, una societat més justa, rica i equilibrada, amb el foment del talent com un dels eixos de creixement i generació de riquesa”. 

Pel que fa a la derogació de l'ordenança de bon govern, civisme, bons costums i convivència, Anglada va dir que “tot i estar d’acord que aquesta ordenança aprovada a l’any 2006 està en alguns punts desfasada, ara no és el moment de la seva derogació tenint en compte que falten menys de tres mesos per a les eleccions municipals”.  

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 4.

Plataforma Vigatana/Som Identitaris

Vic, 9 de març de 2019

Noticias relacionadas en altros medios de comunicación

Alerta Nacional, 10/03/2019; Anglada rechaza que el Ayuntamiento de Vic reserve un espacio en el cementerio municipal para la comunidad musulmana

Visto 2891 veces Modificado por última vez en Lunes, 11 Marzo 2019 08:10

Medios