Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 11 Febrero 2019 00:00

L’Ajuntament de Vic s’oposa a enviar un observador del Col·legi d'Advocats al procés de l'1-O

Valora este artículo
(183 votos)

Anglada: “Els partits independentistes han estat utilitzant de cara la galeria el  Procés de l’1-O tan sols pels seus interessos personals i electorals”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA / SOM IDENTITARIS

Abans de començar el ple, es va presentar un punt d'urgència. Es tractava d'una declaració institucional sobre el judici al Tribunal Suprem obert contra els polítics presos. Josep Anglada, de Platagorma Vigatana, i Benjamí Dòniga (no-adscrit) es van abstenir. Anglada va apuntar que "mai s'hauria d'haver arribat a la situació que s'ha arribat" i que estava convençut que seria "un judici just".

En l'apartat de mocions, Capgirem va demanar el rebuig a l'operació contra l'independentisme i les detencions del passat 16 gener. Tots els grups hi van votar a favor, excepte el regidor no-adscrit Benjamí Dòniga, que es va abstenir, i Josep Anglada (Plataforma Vigatana), que va votar no. Anglada va justificar el seu vot en contra justificant que “no era veritat que les detencions que es van realitzar es fessin al marge de la llei i, per tant, no es pot afirmar que es van vulnerant els drets de les persones detingudes”.  “Tothom té el dret a defensar els drets socials, civils i polítics, però s’ha de fer de d’una manera pacifica i no violenta, i no com ho fa  l'esquerra independentista”, concloïa.

Josep Anglada de Plataforma Vigatana va presentar una moció per demanar un observador del Col·legi d'Advocats de Vic al procés de l'1-O. Anglada va dir que “des d’aquest Ajuntament s’hauria de seguir aquest procés judicial amb tot el coneixement directe que sigui necessari per poder informar  als nostres ciutadans, sigui quin sigui el seu pensament polític”. Des de l'equip govern Àlvar Solà va apuntar que els observadors seran escollits per la seva vàlua i no afectarà l'economia municipal. Anglada que va dir que no li havia sorprès gens que votessin en contra d’aquesta moció, va replicar que “els partits independentistes havien estat utilitzant de cara la galeria el  Procés de l’1-O tan sols pels seus interessos personals i electorals”, i va afegir “deixin de fer demagògia barata i de continuant enganyar als ciutadans”. 

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 3.

Plataforma Vigatana/Som Identitaris

Vic, 10 de febrer de 2019 

Visto 2702 veces Modificado por última vez en Domingo, 03 Marzo 2019 06:58

Medios