Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 19 Enero 2019 00:00

L’equip de govern impedeix que a Vic hi hagin dues farmàcies de guàrdia i es desentén del Mercat Municipal

Valora este artículo
(216 votos)

Anglada: “En sap greu la poca sensibilitat que té l’equip de govern vers els ciutadans de Vic”.  

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA / SOM IDENTITARIS

Josep Anglada (PLVI) va presentar una moció per “l'augment de les oficines de farmàcies de guàrdia de la ciutat”. La moció demanava  requerir al Col·legit de Farmacèutics de Barcelona perquè estableixi que a la ciutat de Vic hi ha d’haver com a mínim dues farmàcies que prestin simultàniament el servei d’urgència, o sigui, que estiguin de guàrdia, establin les guàrdies d’aquestes dues oficines de forma que els ciutadans de Vic hi tinguin la mínima distància possible. La moció no va prosperar, ja que només hi va votar a favor Anglada i el regidor no-adscrit Benjamí Dòniga.

El regidor exposava que “per una ciutat de prop de 45.000 habitants era insuficient que només hi hagués una farmàcia de guàrdia”. En aquest sentit, Anglada explicava que “aquesta situació s’agreuja en el servei d’urgència, doncs només hi ha una farmàcia de guàrdia”, i afegia que “això comporta principalment en els caps de setmana i dies festius veure la corresponent farmàcia de guàrdia plena de gom a gom”.

Des de l'equip de govern, Josep Arimany va apuntar que el sistema estava "molt ben reglamentat" i que per llei no estaven obligats que n'hi hagués més d'una.

A la rèplica, Anglada li va recordar al regidor Arimany que “s’havia equivocat d’interlocutors, ja que els únics interlocutors vàlids són els ciutadans que pateixen les conseqüències”, tot lamentat “la poca sensibilitat que com a metge té en vers els ciutadans de Vic que han de suportar les altes i baixes temperatures a l’hora de fer cua a la corresponent farmàcia de guàrdia”.          

L’altre moció que es va debatre al ple d’aquets dilluns, demanava adquirir un compromís polític en defensa de l'equipament del Mercat Municipal de cara la propera legislatura. Tota l'oposició hi va votar a favor fins i tot dos membres de l'equip de govern: Benjamí Dòniga (no-adscrit) i Carme Bover (Unió).

Per la seva banda, Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, explicava que “era demagògia d'esquerra perquè ell ja havia presentat una moció i no s'hi va votar a favor, a més que ERC també va estar a l'equip de govern durant vuit anys”. "És un brindis al sol, però no tenim cap inconvenient a votar-hi a favor", concloïa.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5.

Plataforma Vigatana/Som Identitaris

Vic, 19 de gener 2019

Visto 2812 veces Modificado por última vez en Sábado, 19 Enero 2019 06:08

Medios