Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 09 Diciembre 2018 00:00

Anglada incendia el ple de Vic vinculant immigració amb inseguretat

Valora este artículo
(220 votos)

Anglada: El problemes que ha causat i segueix causant aquesta inseguretat ha estat l’alt percentatge d’immigrants que tenim a la nostra ciutat”.

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

L'Ajuntament de Vic ha celebrat l'últim ple de l'any marcat per la crispació i les protestes. D'una banda, hi va haver una ofensiva contra els comentaris del regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada. En el passat ple, Katia Juncks lamentava que el candidat d'extrema dreta Jaire Bolsonaro guanyés les eleccions del Brasil, i Anglada li va dir (tal com recull l'acta del ple): "Senyora Katia, potser el que hauria de fer és anar-se'n al Brasil i ajudar els seus companys, perquè el Bolsonaro va treure un 55% de l'electorat, que el va votar democràticament".

Barnolas de Capgirem Vic, li va dir a l’alcaldessa que "té la doble l'obligació com a demòcrata i alcaldessa de no permetre que aquestes coses tornin a passar". Una trentena de persones van mostrar suport a la regidora  Katia amb cartells de l'Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR): "Feixisme mai més. Totes som vigatanes".

Davant aquestes paraules, Erra va dir que "intentaré estar a l'alçada com a presidenta" i va demanar que "totes les bandes siguin respectuoses". Anglada no en va tenir prou amb els comentaris del darrer ple, i en l'inici de la seva intervenció va titllar l'estil dels quatre regidors de Capgirem de "nazisme".

La crispació va tornar a aparèixer quan Capgirem Vic va presentar la moció per la incorporació de la perspectiva de gènere a l'urbanisme municipal. 

Anglada que va donar suport a la moció va dir que qualsevol mesura que es pugui prendre per enfortir qualsevol incorporació de la perspectiva de gènere al urbanisme municipal per aconseguir una ciutatmés justa, igualitària, segura i sense barreres, tindrà el nostre suport”. Anglada però, va etzibar que "la immigració ha portat la inseguretat a la ciutat de Vic". Anna Erra va tallar la seva intervenció perquè corregís les seves paraules. El regidor vigatà no es va retractar i va apuntar que el grup que presentava la moció era "antisistema i violent".

Plataforma Vigatana va presentar una moció  condemnant els actes protagonitzats per Arran. Anglada va dir que “aquestes accions no han de formar mai part de la nostra cultura política”. I va afegir “els demòcrates hem de rebutjar de manera taxativa aquestes  constants amenaces per part d’aquest grups violents i tenim l’obligació de reaccionar davant aquesta persecució ideològica”.

Una desena de persones més es van concentrar al ple de Vic per instar al Departament d'Ensenyament a aturar els treballs d'elaboració i aprovació del Decret de menjadors. Tots els partits van votar-hi a favor.

Per la seva banda, Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, explicava que "s'ha de tenir en compte la veu de les AMPES" i per això s'ha d'aturar, i va afegir “el menjador escolar ha de deixar de ser considerat un servei o una prestació complementària per passar a ser reconegut com un veritable espai educatiu”.

El PDECat va presentar una moció de suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l'agenda social i la recuperació de la convivència. Aquest text, impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), demana, entre altres, l'abolició de la monarquia "caduca i antidemocràtica". Tots els partits van votar-hi a favor, excepte Capgirem Vic, que es va abstenir i Plataforma Vigatana, que va votar que no.

Per la seva banda, Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, deia que “rebutjar i condemnar el cap de l’Estat, no creiem que sigui la millor solució per aprofundir amb el diàleg i per trobar una sortida al conflicte que hi ha en aquest moments entre Catalunya i l’Estat”. 

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 2.

Plataforma Vigatana/Som Identitaris

Vic, 6 de desembre de 2018

Visto 2974 veces Modificado por última vez en Lunes, 17 Diciembre 2018 09:19

Medios