Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 17 Junio 2018 00:00

Plataforma Vigatana dona suport al Pla d’Acció Cultural

Valora este artículo
(181 votos)

Anglada: “Condemnem la violència protagonitzada per Arran, l'organització juvenil lligada a la CUP”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

La cultura va ser la protagonista del ple de l'Ajuntament de Vic del passat ple. D'una banda es va aprovar al Pla d'Acció Cultural, que ha de regir les polítiques culturals del 2018 al 2025.

Josep Anglada de Plataforma Vigatana, apuntava que les coses "s'han fet ben fetes" i que s'ha d'entendre el PAC com "una eina que ha d'orientar les polítiques culturals de la ciutat" i "treballar-la i revisar-la perquè respongui als reptes i necessitats dels vigatans".

El ple de Vic també va aprovar el protocol de les figures oficials de la ciutat de Vic. Tots els grups es van felicitar per l'aprovació d'aquest dictamen, però des de la CUP van demanar a l'equip de govern que no convidés el Bisbe de Vic al Seguici de Sant Miquel. Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va sortir a la defensa del bisbe remarcant que era "una aberració que no hi fos per la festa major de la ciutat”. Precisament, Anglada els va demanar que “fossin els de CUP el que no anessin al seguici”.

El ple  va aprovar -per unanimitat- concedir la medalla d'Or de la ciutat de Vic a Lluís Solà i Sala. Anglada va dir que “Serà un gran honor per la ciutat de Vic i per a tots els vigatans concedir la Medalla de la Ciutat a qui a fet de la seva vida una gran obra literària, un gran treball pel seu Vic natal i un esforç constant per la llengua catalana”.

D'altra banda, el ple també va aprovar inicialment el Pla d'Acció Ambiental. Des de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va dir que “el que pretén el Pla és posar negre sobre blanc la diagnosi de les polítiques culturals de la ciutat i el camí que es vol seguir a partir de la seva aprovació.

Pel que fa a mocions, els cupaires van proposar un moció en defensa del model sanitari públic català i la universalització de l'atenció sanitària i una altra de rebuig a la violència i la impunitat policial.

En el cas del text referent a la sanitat, Josep Anglada va votar-hi en contra al·legant que “Ja n’hi ha prou d’aquesta conya” i va criticar que “mentre als hospitals hi ha llistes d’espera interminables, tancament de llits i quiròfans, condicions de col·lapse a les urgències hospitalàries, acomiadaments injustificats de treballadors i treballadores, falta d’inversió i pressupost minvant pels ambulatoris, vostès pretenen acollir al nostre sistema sanitari aquells immigrants que no ha cotitzat mai a la seguretat social”. 

Pel que fa altra de rebuig a la violència i la impunitat policial, desde de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va dir que “la confrontació ha esdevingut  gràcies a la irresponsabilitat dels governants catalans que mai havien d'haver forçat el camí de la unilateralitat, i del Govern d'Espanya per no haver creat amb la suficient antelació un marc de diàleg que fos capaç de crear nous consensos a Catalunya”. Anglada que va acabar condemnant la violència, va dir però que “també s’havia de condemnar la violència protagonitzada per Arran, l'organització juvenil lligada a la CUP”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 6.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 16 de juny de 2018

 

Visto 2164 veces Modificado por última vez en Miércoles, 20 Junio 2018 07:15

Medios