Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 09 Mayo 2018 00:00

Vic recupera la Festa dels Tonis

Valora este artículo
(189 votos)

Anglada: “aquests esdeveniments ens ajuden a construir la nostra verdadera identitat i la nostra cultura”. 

Després d’un any de parèntesi aquest diumenge al matí carruatges i cavalls tornaven a passejar pels carrers de Vic en el marc de la festa dels Tonis. La corrua l’encapçalava una colla de timbalers el so dels quals alertava els veïns que arribaven els Tonis. A causa del temps, però, el seguici era curt: sant Antoni Abat, els cavalls amb les abanderades, dos carruatges, una desena de cavalls, un ruc i alguns animals de companyia que es van acostar a l’hora de la benedicció, a quarts d’1, davant de l’església del Carme.

El president de Som Identitaris (SOMI) i actual regidor a l’Ajuntament de Vic de Plataforma Vigatana, Josep Anglada,  va participar juntament amb altres membres del partit a la tradicional festa. La festa va començar a les 9 del matí amb el tradicional esmorzar al Sucre.

Anglada que va felicitar a la nova associació del Tres Tombs de Vic va dir  “sentir una immensa alegria per haver recuperat una activitat amb tants anys d’història com és la Festa dels Tonis a la nostra ciutat”.      

En aquest sentit, el líder identitari va dir que “és molt important recuperar aquestes festes tradicionals i populars”, i va afegir que “aquest esdeveniments ens ajuden a construir la nostra verdadera identitat i la nostra cultura”. 

Som identitaris (SOMI)

Vic, 8 de maig de 2018

Visto 2360 veces Modificado por última vez en Lunes, 14 Mayo 2018 08:49