Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 05 Mayo 2018 00:00

Anglada no dona suport als Comitès de Defensa de la República

Valora este artículo
(197 votos)

Anglada: "Aquestes conductes del CDR no fan res més que posar en perill l'essència del nivell democràtic".

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest dimecres va estar marcat, un cop més, per les mocions. La protagonista d'aquestes va ser la que va presentar Capgirem Vic per donar suport als Comitès de Defensa de la República (CDR) i la resistència civil activa i no violenta.

L'únic que hi va votar en contra va ser Josep Anglada de Plataforma Vigatana. Anglada va argumentar que si bé estan "a favor de la llibertat d'expressió, ideològica i de manifestació", però "no podem estar d'acord amb les accions de desobediència". "Apostem per la necessitat de recuperar un to de diàleg", deia el regidor, remarcant que "aquestes conductes [del CDR] no fan res més que posar en perill l'essència del nivell democràtic". Finalment, Anglada va dir que “actuar com la banda de panxo villa, o voler portar la Catalunya actual dins un marc palestí, no forma part del nostre projecte d’una Catalunya  rica, prospera i capdavantera del segle XXI”.

Josep Arimany i Carme Bover de l'equip de govern i Arnau Martí de Vic per a Tots es van abstenir. Curiosament en el moment de votació, Benjamí Dòniga no hi era. Per tant, també es va comptar com una abstenció. En aquest sentit, Anglada va retreure al regidor no adscrit Benjamí Dòniga que abandonés la sala de plens abans de les votacions “per no haver designificar-se amb el seu vot davant la ciutat”.

Entre les mocions, també es va aprovar per unanimitat la moció per la promoció de la reforma horària. 

Per la seva banda, Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va remarcar que "no serà de fàcil aplicació", però que hi donaven suport perquè significava "guanyar en salut, temps lliure, cultura i productivitat".

L’altra moció feia referència al fet que les comunitats de veïns poguessin afrontar la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) amb menys dificultats.

Josep Anglada va qualificar la moció de "descafeïnada" tot i que i va donar suport, va dir que “no compartien del tot els acords de la moció”. Tots i van votar a favor, excepte Capgirem.

La darrera moció  tractava sobre el desplegament de la Renda Garantida de ciutadania. 

Per la seva banda, Josep Anglada, va apuntar que estaven d'acord amb l'essència de la moció, però que "Catalunya no es pot convertir en una ONG mundial". Anglada va criticar que el desplegament de la Renda Garantida de ciutadania “atorgues als immigrants en tan sols dos anys de residència poder obtenir una renda garantida de ciutadania valorada en 1.200 euros”. Tots hi van votar a favor, excepte Anglada que es va abstenir.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 4.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 5 de maig de 2018

Visto 2210 veces Modificado por última vez en Sábado, 05 Mayo 2018 06:33

Medios