Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 09 Abril 2018 00:00

Plataforma Vigatana no dona suport a cap de les quatre mocions presentades al ple de Vic

Valora este artículo
(166 votos)

Anglada: "El vaixell del full de ruta ha resultat ser una pastera que ens ha portat a la deriva total".

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple del passat dimecres va estar marcat per les mocions que demanaven la llibertat dels presos polítics, el retorn de l'exili, defensa a la llibertat d'expressió amb el cas Valtònyc i de suport a l'ONG Proactiva Open Arms.

Pel que fa a la llibertat dels presos polítics i el retorn de l'exili, tots els grups hi van votar a favor excepte Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, que es va abstenir. Anglada va apuntar que tocava "recuperar el seny i formar un govern", després que "el vaixell del full de ruta resultés ser una pastera que ens ha portat a la deriva". "Hem de tornar a la racionalitat", deia Anglada remarcant que feia falta "diàleg" i "regeneració d'actors polítics". Finalment, Anglada va dir que el respecte per l’estat de dret comporta en tot moment el compliment de la legalitat i la seva negació comporta agreujar la situació com hem pogut comprovar”.

El ple de Vic també es va comprometre amb la llibertat d'expressió. Es va presentar una moció en suport a Josep Miquel Arenas, Valtònyc. El raper mallorquí està condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries greus a la corona espanyola.

En aquesta moció, Josep Anglada va ser l'únic que hi va votar en contra. Va remarcar que el seu grup “respectava les sentències judicials” i que "la llibertat d'expressió també ha de tenir uns límits". “La llibertat d’expressió no ha de ser un dret absolut: el seu límit apareix quan es vulneren els drets d'altres persones”, hi afegia que "el nostre grup municipal no pot donar suport a una persona que lloa les accions terroristes d'ETA i GRAPO  o que en les seves cançons demana llicencia per matar ". Finalment, deia que “el que ha vingut expressant aquesta persona en els continguts de les seves cançons, en cap cas poden quedar emparats per la llibertat d'expressió o difusió d'opinions”.

Plataforma vigatana també va votar en contra la moció que demanava al Parlament de Catalunya que aprovés de nou totes les lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional en l’anterior legislatura.

Anglada va dir que “tot i reconeixen que la solució no passa per la presentació sistemàtica de recursos davant del Tribunal Constitucional per resoldre les qüestions polítiques, cal recordar que el Govern de la Generalitat va  aprovar lleis sabent que les tombaria el Tribunal Constitucional per alimentar el victimisme”.

La darrera moció demanava donar suport a l'ONG Proactiva Open Arms. Tots els grups hi van votar a favor, excepte -un altre cop- Josep Anglada, que hi va votar en contra. El regidor de Plataforma remarcava que el seu grup "és molt reticent a la immigració massiva que ha arribat tant a Vic, a Catalunya, a España o Europa així com a la immigració i il·legal" i es preguntava si aquesta ONG en lloc de salvar vida "estaria alimentant una xarxa il·legal de tràfic de persones". "Tots els rescatats haurien de ser retornats als seus països d'origen", va cloure.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 8 d’abril de 2018

 

Visto 2263 veces Modificado por última vez en Lunes, 09 Abril 2018 06:53

Medios