Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 11 Marzo 2018 00:00

L’equip de govern dona suport a la moció de Plataforma Vigatana per obrir la piscina municipal en cas que hi hagi una onada de calor

Valora este artículo
(189 votos)

Anglada: “No permetrem que ningú amputi la nostra identitat catalana”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest dimecres, l’equip de govern de l’Ajuntament va donar suport a una moció presentada per regidor de Plataforma Vigatana Josep Anglada, que reclama que “la piscina municipal de Vic, a l’Estadi, es pugui obrir de forma gratuïta en cas que hi hagi una onada de calor”. El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va dir que “aquesta és una proposta molt humil tal i com es pot veure, però si plena de gran voluntat amb l’únic propòsit de fer un gran servei a la ciutadania en els dies d’estiu de màxima calor, o tal com s’anomena d’onada de calor”.

Un dels punts que va generar tensió va ser la pròrroga de contracte de gestió de recollida de residus a favor de l'empresa mixta VialnetVic SL, després que fracassés la implantació del porta a porta al nucli antic. Hi va votar a favor l'equip de govern (PDECat, Unió i el regidor no-adscrit, Benjamí Dòniga), Plataforma Vigatana i el regidor de Vic Per a Tots; ERC-Som Vic i Capgirem Vic, en contra. Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, explicava que era "una proposta que s'ajusta a dret" i que al seu parer hagués allargat la pròrroga a 8 anys. "L'empresa Vialnet funciona", deia, mentre remarcava que un cop descartat el porta a porta "toca la immediata renovació dels camions de recollida i de contenidors".

Lligat a aquest aspecte, durant el ple també es va modificar el pressupost del 2018, amb els vots a favor de l'equip de govern i el regidor de Vic per a Tots.  Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, també va votar en contra de la modificació del pressupost perquè es posava "la creu de defunció" al Mercat Municipal. Tot i això, Anglada es va mostrar satisfet per la partida destinada als camions: "ens alegrem que la recollida del porta a porta no s'implanti a Vic".

Pel que fa a les altres mocions, el ple de Vic va votar amb unanimitat la moció en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística, i en suport i adhesió a la vaga feminista del 8 de març.

Sobre el model  d'immersió lingüística Anglada va dir que “amb aquesta qüestió i amb els sentiments d’un poble no s'hi pot jugar”. “No podem permetre que ningú es carregi el nostre sistema d'immersió lingüística, ja que això significaria esberlar el país i amputar per sempre més la nostra identitat catalana”.

Pel que fa a l’ adhesió a la vaga feminista del 8 de març el regidor de Plataforma Vigatana Josep Anglada va reivindicar “una igualtat efectiva entre homes i dones tant socials, polítics i econòmics”

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 10 de març de 2018

Visto 2223 veces Modificado por última vez en Domingo, 11 Marzo 2018 06:53

Medios