Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 24 Febrero 2018 00:00

Vic nomena Joan Sala com el primer síndic municipal

Valora este artículo
(161 votos)

Anglada: “L’apologia del comunisme tindria que ser castigada igual que el nazisme”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar el nomenament del primer síndic municipal de Greuges de la ciutat: Joan Sala. Hi van donar suport l'equip de govern (PDECat, Unió i el regidor no adscrit), ERC-Som Vic, Plataforma Vigatana i Vic Per a Tots. Capgirem Vic es va abstenir,

El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va apuntar que “no tenia cap dubte que Joan Sala farà una bona tasca i dignificarà i popularitzarà la institució". Anglada va remarcar que “des de la seva formació esperen que pugui actuar amb llibertat i independència”.

Entre els dictàmens, el ple també va aprovar concedir la medalla d'Or de la ciutat de Vic a Lluís Solà i Sala. Tots els grups hi van votar a favor. El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va remarcar que “a part de la seva extensa obra en el món del teatre, de la docència, des de la literatura, la política i la poesia, ha estat com a vigatà l’estima a la ciutat i al país”.

Pel que fa a les mocions, Esquerra va presentar una moció per la redistribució, en projectes concrets, de les partides econòmiques del pressupost d'enguany. La proposta no va aconseguir suficient suport. En aquest sentit, Anglada va justificar el seu vot en contra justificant que “era competència de l’equip de govern fer qualsevol redistribució econòmica dels pressupost aprovat en cessió plenària”.

D'altra banda, el ple també va reprovar Xavier Solà, qui havia estat primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Vic entre el 2007 i 2011. L'Audiència de Barcelona va condemnar el passat octubre a 23 mesos de presó l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) Josep Maria Matas i l'excap dels serveis jurídics, Xavier Solà, per malversació impròpia de fons públics i falsedat en document mercantil. El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va dir que “els delictes de corrupció són delictes contra la nostra comunitat popular, i han de ser considerats com els pitjors delictes que es poden fer contra el poble, especialment quan estan protagonitzats per servidors públics”.

També es va aprovar per unanimitat la moció que per retre homenatge als vigatans deportats als camps nazis i per l'adhesió de Vic a la Xarxa "Mai més". El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va voler deixar clar que “l’apologia del comunisme tindria que ser castigada igual que el nazisme”, afegint que “mentre no siguem capaços d’entendre-ho, viurem en un tercer món moral repugnant i còmplice dels mes grans assassins de la humanitat”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 4.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 12 de febrer de 2018

 

Visto 2146 veces Modificado por última vez en Sábado, 24 Febrero 2018 07:53

Medios