Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 21 Enero 2018 00:00

El POUM s’imposa per la mínima al ple de Vic

Valora este artículo
(180 votos)

Anglada va canviar el sentit del seu vot perquè va aconseguir que s'allargués 15 dies més l'exposició pública del document.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar dimecres el POUM que substitueix el que va entrar en vigor el 2011 i que va anul·lar una sentència del TSJC. Va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern i del regidor de Vic per a Tots. ERC hi va votar en contra, mentre que Capgirem Vic i Plataforma Vigatana es van abstenir.

Josep Anglada de Plataforma Vigatana es va mostrar especialment crític amb el nou POUM perquè "se'ns va dir que aquest planejament seria una revisió de l'anul·lat el 2010". El regidor va dir que “no entenia que l’equip de govern hagi pogut redactar aquest nou POUM, amb un contingut tant contrari al sistema econòmic que se suposava que havien de defensar quan es van presentar a les eleccions municipals”. En aquest sentit, va dir que “hi havia manca de confiança a la iniciativa privada”. El regidor també va criticar que el nou text preveia que "els vehicles no puguin entrar a la ciutat", remarcant que “aquesta mesura anava en detriment de Vic, convertint-lo en un pessebre". Finalment, Anglada va canviar el sentit del seu vot perquè va aconseguir que s'allargués 15 dies més l'exposició pública del document.

El ple també va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’impost sobre l’increment de valors dels terrenys de naturalesa urbana.

El regidor de Plataforma Vigatana, va celebrar que “finalment aquesta proposta impulsada pel seu grup municipal fos aprovada en la secció plenària”.   

La moció que es va presentar sobre la realització d'un projecte transversal d'inclusió sociolaboral no va prosperar. Hi va votar a favor Esquerra, Capgirem i Vic Per a Tots, mentre que l'equip de govern i Plataforma van votar-hi en contra.

Josep Anglada de Plataforma Vigatana va dir que “qualsevol iniciativa enfocada a la creació de llocs de treball hi estem a favor”, però en aquest cas no hi donarem suport perquè des de l’Ajuntament ja s’estan duent a terme diferents polítiques actives d'ocupació de llocs treball”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 20 de gener de 2018

Visto 2311 veces Modificado por última vez en Domingo, 21 Enero 2018 06:41

Medios