Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Jueves, 04 Enero 2018 00:00

L'equip de govern accepta el compromís de Plataforma Vigatana per trobar la fórmula perquè no es cobri l'impost de plusvàlues als veïns que han tingut pèrdues en la venda d'un habitatge

Valora este artículo
(175 votos)

Anglada: Aquesta és una proposta que beneficiarà tant la ciutadania com a l'Ajuntament".

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Vic va tirar endavant l'aprovació definitiva de les ordenances. Plataforma Vigatana va ser l'únic partit que hi va presentar al·legacions. Josep Anglada demanava que “no es cobrés la plusvàlua als veïns que havien tingut pèrdues de la venda d'un habitatge”. Per tant, “que es deixés en suspens la liquidació de l'impost de plusvàlues”. El regidor apuntava que “la seva proposta era beneficiosa per la ciutadania i l'Ajuntament".


Durant el debat, el regidor d'Hisenda, Àlvar Solà, va explicar que el maig del 2017 el Tribunal Constitucional va declarar-ho inconstitucional. Per això "estem treballant per trobar una fórmula aplicable". Solà reconeixia que, tot i la bona intenció de la proposta d'Anglada, "l'informe d'intervenció és negatiu" i s'havia de desestimar l'al·legació.

Finalment, Anglada, veient el "compromís" de l'equip de govern per tirar-ho endavant, va decidir retirar el punt i que no s'hagués de votar. D'aquesta manera, les ordenances fiscals per al 2018 van quedar aprovades automàticament, ja que no hi havia al·legacions i ja s'havien votat el ple d'octubre.

En el mateix ple també es va aprovat per unanimitat el projecte inicial de remodelació del carrer Jacint Verdaguer, en el tram de la rambla Hospital i la plaça de l'Estació. Totes les opcions polítiques han celebrat l'aprovació d'aquest projecte participatiu. 

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana,va celebrat la proposta remarcant que, d'aquesta manera, "es millorarà el centre de Vic, després de la remodelació del Passeig i la Rambla Hospital”.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 01 de gener de 2018

Visto 2356 veces Modificado por última vez en Viernes, 05 Enero 2018 05:46

Medios