Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Viernes, 22 Diciembre 2017 00:00

Plataforma Vigatana vota en contra el pressupost del 2018 de l'Ajuntament de Vic

Valora este artículo
(195 votos)

Anglada: “La manca d’imaginació de l’equip de govern demostra que no té cap projecte de ciutat”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l'Ajuntament de Vic va aprovar el passat dimecres el pressupost per al 2018 que s’incrementa un 3,4% respecte a l’any passat, la xifra total s'enfila a 44,5 milions d'euros. Hi va votar a favor l’equip de govern (PDECat, Unió i PSC) amb el suport d’Arnau Martí, de Vic per a Tots. ERC-Som Vic, Capgirem Vic i Plataforma Vigatana hi van votar en contra.

Per la seva banda, Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va remarcar que no hi havia “res de nou en el pressupost”. Anglada va apuntar que “seguia en la mateixa línia que els darrers pressupostos”.És rutinari, ensopit, sense vitalitat ni dinamisme”, va etzibar el regidor. En aquest sentit va criticar “la manca d’imaginació de l’equip de govern” que no tenia “cap projecte de ciutat”.

La bicicleta va acaparar bona part del ple d’aquest dimecres. Es va aprovar l’adhesió a la “Red de ciudades por la bicicleta”, va tirar endavant el projecte del camí per a vianants i bicicletes entre Vic i la Guixa,  i es va aprovar el pla estratègic de la bicicleta de la capital d’Osona.

Durant el ple es van aprovar totes les mocions presentades. Amb més càrrega política, es va aprovar una moció en defensa del model d’escola catalana (per unanimitat) i una altra que reclamava la llibertat dels presos i l’arxivament de la causa.

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va dir que “diferents estudis d'Ensenyament i també internacionals, han posat en coneixement la tendència en augment dels bons resultats del model educatiu a Catalunya”. En aquest sentit, el regidor vigatà va afegir que “ara menys que mai era el moment de buscar més enfrontament innecessaris”. 

Pel que fa la moció que demanava la llibertat dels presos polítics i reclama l'arxivament de la causa, així com la consideració a la proclamació de la República Catalana aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 d'octubre com a exercici legítim del dret a l'autodeterminació, El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va començar dient que  “com s’atrevien a demanar el reconeixement de la proclamació de la República Catalana pel Parlament de Catalunya, quan la mateixa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres del govern van dir per activa i passiva que  aquella proclamació va ser simplement simbòlica. En aquest sentit, Anglada els hi va retreureque “ja porten enganyant al poble de Catalunya des de l’any 2012”, i va afegir “Ja n’hi ha pruo de continuar enganyant a la bona gent de Catalunya”.

Pel que fa l’alliberament dels presos polítics i l’arxivament de la seva causa, Anglada va dir que “el nostre grup municipal sempre hem estat i estarem respectuosos amb les decisions judicials”. Tot i reconèixer que “seria millor pel país que no estiguessin a la presó”, Anglada va afirmar que “les lleis s’han de complir, i si són a la presó, no creiem que sigui culpa de ningú, més aviat tot el contrari, hi són per culpa dels seus actes i per culpa de la seva irresponsabilitat”.

D’altra banda, també es va aprovar -per unanimitat- una moció per fomentar la publictat no sexista i no LGTBfòbica.

Anglada va dir que “des de l’Ajuntament de Vic ja es fa bona part de la feina que pertoca en aquests corresponents casos”, i va afegir que “cal que proporcionem un mecanisme senzill i concís que ens orienti i faciliti la tasca de les persones que tenen la responsabilitat dins l’administració local d’elaborar, contractar, supervisar o llançar una publicitat institucional i poder així entre tots i totes eliminar les actuals esquerdes de gènere”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 2.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 21 de desembre de 2017

Visto 2329 veces Modificado por última vez en Viernes, 22 Diciembre 2017 08:28

Medios