Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 16 Diciembre 2017 00:00

Plataforma Vigatana l’únic partit de l’Ajuntament que vota en contra el reconeixement de la república

Valora este artículo
(196 votos)

Anglada: “Ja n’hi ha pruo de continuar enganyant a la bona gent de Catalunya”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

L'Ajuntament de Vic va aprovar aquest dimecres una moció que exigeix la llibertat dels presos polítics i reclama l'arxivament de la causa. La moció també considera la proclamació de la República Catalana aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 d'octubre com a exercici legítim del dret a l'autodeterminació.

El text es va aprovar amb els vots a favor del PDECat, ERC, Unió, Capgirem Vic i el regidor no adscrit, Benjamí Dòniga (ex del PSC). Arnau Martí, de Vic per a Tots, es va abstenir i Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va votar-hi en contra.

El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va començar dient que  “com s’atrevien a demanar el reconeixement de la proclamació de la República Catalana pel Parlament de Catalunya, quan la mateixa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres del govern van dir per activa i passiva que  aquella proclamació va ser simplement simbòlica. En aquest sentit, Anglada els hi va retreureque “ja porten enganyant al poble de Catalunya des de l’any 2012”, i va afegir “Ja n’hi ha pruo de continuar enganyant a la bona gent de Catalunya”.

Pel que fa l’alliberament dels presos polítics i l’arxivament de la seva causa, Anglada va dir que “el nostre grup municipal sempre hem estat i estarem respectuosos amb les decisions judicials”. Tot i reconèixer que “seria millor pel país que no estiguessin a la presó”, Anglada va afirmar que “les lleis s’han de complir, i si són a la presó, no creiem que sigui culpa de ningú, més aviat tot el contrari, hi són per culpa dels seus actes i per culpa de la seva irresponsabilitat”.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 16 de desembre de 2017

Visto 2366 veces Modificado por última vez en Lunes, 18 Diciembre 2017 09:03

Medios