Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Jueves, 02 Noviembre 2017 00:00

Plataforma Vigatana vota en contra les ordenances municipals i no dona suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1-O

Valora este artículo
(178 votos)

Anglada: "El Parlament de Catalunya ha posat en crisis les nostres institucions sense tenir una majoria social".

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar aquest dimecres les ordenances fiscals per al 2018. Unes ordenances marcades pel pacte de governabilitat que hi ha entre el PDECat i Vic per a Tots. De fet, només Arnau Martí hi va donar suport. Capgirem Vic es va abstenir, mentre que ERC i Plataforma Vigatana hi van votar en contra.

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va votar en contra: "Aquestes ordenances estan encaminades a aspecte tècnics i no als interessos dels ciutadans". El regidor va criticar l'augment de l'IBI que es donaria el 2018 per no poder-se fer efectiu el 2017, i també el sistema de recollida de residus que es preveu aplicar al cas antic: "costarà molt cara la implementació del porta a porta a la ciutat". A més, Anglada “va reclamar que, en sintonia amb una sentència del Constitucional, no es cobrés la plusvàlua als veïns que havien tingut pèrdues en la venda d’un habitatge”.

Plataforma Vigatana no va donar suport a la moció que va entrar per via urgent per rebutjar l'aplicació de l'article 155 i per manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre. El regidor de Plataforma Vigatana, va dir que "el camí més encertat per sortir d'aquesta crisi no passa ni aplicació del 155, ni DUI". Anglada va remarcar que "el Parlament de Catalunya ha posat en crisis les nostres institucions sense tenir una majoria social". En aquest sentit, va apel·lar a la "responsabilitat de Puigdemont mitjançant la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques". "A les seves mans està la salvació de les institucions" va sentenciar. Finalment, Anglada va dir que “no podien donar suport a un govern que ha incomplert la legalitat i l’Estat de Dret, la Constitució i l’Estatut d’Autonomia.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 2 de novembre de 2017

 

 

Visto 2115 veces Modificado por última vez en Sábado, 02 Diciembre 2017 08:36

Medios