Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 16 Octubre 2017 00:00

Anglada critica a l’alcaldessa per tractar a la policia i Guàrdia Civil de “forces opressores”

Valora este artículo
(199 votos)

Anglada: "Si els Mossos haguessin impedit l'obertura dels col·legis electorals, hauríem evitat moltes de les escenes lamentables que van fer la volta al món".

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar per majoria demanar la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i declarar-lo persona non grata a la ciutat. La moció condemna l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i a Millo, com a un dels principals responsables. Es tracta d’una text de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En el text també exigeixen la retirada de tots els efectius del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum; condemnen les paraules del rei espanyol Felip VI, després de la jornada; i demanen la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

El regidor de Plataforma Vigatana va començar el seu parlament criticant a l’alcaldessa per haver tracta de “forces opressores” a la policia i a la Guàrdia Civil. En aquest sent, Anglada va dir que “la paraules més desafortunades que hi ha hagut en aquest plenari les ha dit l’alcaldessa de Vic”. Segons Anglada “aquest no és el moment de posar més llenya al foc”.     

Anglada va continuar el seu parlament remarcant que “el diumenge 1 d’octubre de 2017 es recordarà per la vergonya i per la irresponsabilitat del govern català i el govern espanyol". També es va solidaritzar amb totes les víctimes: “la de les càrregues policial i els mateixos policies”. En aquest sentit, també va criticar l'actuació dels mossos: "si haguessin impedit l'obertura dels col·legis electorals, hauríem evitat moltes de les escenes lamentables que van fer la volta al món".

Anglada tampoc és partidari de retirar els cossos policials de Catalunya, ja que segons ell “la situació que podem viure els propers dies fa que aquest efectius policials puguin auxiliar els Mossos en matèria d’ordre públic”. Pel regidor, demanar la dimissió i persona non grata a Millo"és un brindis al sol".

Finalment, el regidor de Plataforma Vigatana va dir que “el Rei no va fer altre cosa que assegurar l'ordre constitucional i el normal funcionament de les institucions, la vigència de l'Estat de Dret i l'autogovern a Catalunya”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 16 d’octubre de 2017

Visto 2281 veces Modificado por última vez en Lunes, 16 Octubre 2017 06:06

Medios