Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Sábado, 30 Septiembre 2017 08:54

Un referèndum sense garanties

Valora este artículo
(191 votos)

Anglada: ”No podem donar  suport amb la nostra participació a un referèndum que és un frau i que la única cosa que persegueix és la ruptura entre els catalans”. 

COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

Demà, 1 d’octubre de 2017, 5.343.358 catalans estan cridats a votar  el referèndum il·legal d'autodeterminació de Catalunya. La Generalitat ha intentat per tots els mitjans des de fa molts dies aparentar normalitat, però la veritat és que no ho ha aconseguit.

El referèndum d'aquest diumenge  que  no serà reconegut ni per Madrid ni pels altres països de la Unió Europea,és el fracàs de la política.Catalunya només pot avançar l’autogovern amb seguretat jurídica i dins de l'Estat de dret, cosa que no passa amb el referèndum il·legal convocat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El president de Som Identitaris (SOMI) i regidor de l’Ajuntament de Vic, de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, creu que el que ha fet el Govern de la Generalitat “és un cop d’estat contra la democràcia i l’Estat de dret”. En aquest sentit, el president de SOMI, ha dit que “aquest referèndum que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional (TC) i prohibit, per antiestatutària i anticonstitucional, no compleix els requisits per fer un referèndum efectiu i amb garanties”.

Anglada ha afegit que “aquest referèndum és una vergonya democràtica, ja que no compta amb una Junta electoral, sense cens disponible, sense taules, sense coneixement dels col·legis electorals i sense sistema fiable de recompte”.

Finalment, el líder identitari fa una crida “a no donar suport amb la seva participació a un referèndum que és un frau i que la única cosa que persegueix és la ruptura entre els catalans”.  

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 31 de setembre de 2017

Visto 2086 veces Modificado por última vez en Jueves, 05 Octubre 2017 07:04