Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 18 Septiembre 2017 00:00

Anglada tracta de covarda a l’alcaldessa de Vic durant el ple

Valora este artículo
(198 votos)

Anglada exigeix a l’alcaldessa de Vic que no utilitzi edificis municipals per fer campanya partidista del referèndum il·legal de l’1 d’octubre

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple d’aquest dimecres va viure moment de tensió quan el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va interpel·lar a l’alcaldessa diferents assumptes relacionats amb el referèndum il·legal de l’1 d’octubre. La primera interpel·lació ve ser quan el ple va donar compte del decret d'alcaldia de suport al referèndum i compliment de les previsions que es concreten a la llei 19/2017. El regidor de Plataforma Vigatana va demanar a l’alcaldessa, entre d’altres qüestions, que es ratifiques amb el decret que va signar de suport al referèndum el passat 7 de setembre, cosa que l’alcaldessa no va fer. Anglada va replicar a l’alcaldessa dient-li que “no ens vingui a donar llisons de democràcia, ja que fora de la llei no hi ha democràcia”. Anglada li va a l’alcaldessa que “fos més valenta i no una covarda”.

També en l’apartat de precs i preguntes, Anglada va  exigeir a l’alcaldessa que “no utilitzi edificis municipals per fer campanya partidista del referèndum il·legal de l’1 d’octubre”.  

El ple de l'Ajuntament de Vic també va aprovar aquest dimecres la bonificació per les obres del projecte d'adequació de Can Baumann, on s'hi ubiquen els estudis universitaris de Medicina de la UVic-UCC. L'aprovació de les bonificacions urbanístiques de la Facultat de Medicina van arribar al ple amb poc suport: l'equip de govern (PDECat, Unió i PSC) i Plataforma Vigatana. La resta hi va votar en contra. Josep Anglada de Plataforma Vigatana, va celebrar “la bona voluntat per part de l’equip de govern per arribar en un concents amb el seu grup per rebaixar la bonificació del 95% al 50%, cosa que representa per l’ajuntament recuperar uns 11.000 euros.

En l'apartat de mocions, el ple de Vic va aprovar per majoria la moció de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d'emergències. Des de Plataforma Vigatana Van expressar la més ferma condemna per aquesta irracionalitat i van advertir als terroristes que mai podran destruir el nostre mode de vida, la nostra llibertat i els nostres valors”. En aquest sentit, Anglada que va expressar el seu agraïment “als Mossos d’Esquadra, a la Guàrdia Civil, a la Policia Nacional i a la Guàrdia Urbana de Barcelona i Cambrils”, va alertar que “som víctimes d’un enemic que li hem obert les portes de bat a bat i què i si no aixafem definitivament l'extremisme islàmic amb mà dura contra els predicadors de l'odi, ells ens aixafaran a nosaltres”.

La segona moció que va estar aprovada per unanimitat, demanava al govern de la ciutat instar als partits polítics que renunciïn a l’exempció que tenen en l’impost sobre béns immobles (IBI). Josep Anglada de Plataforma Vigatana, va dir que “l’única cosa que pot fer el govern de la ciutat és tan sols instar els partits polítics de la nostra ciutat que actualment es beneficien de l’exempció de l’IBI, ja que aquests com entitats no lucratives, la llei els hi permet sol·licitar l’exempció de l’IBI”.

La darrera moció la va presentar Jordi Sala, membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) per la creació de la línia del bus urbà als polígons industrials de Vic. Tots els partits de l’oposició ho van veure amb bons ulls i es va aprovar amb l'únic vot en contra de l'equip de govern. Anglada va dir que moure’s en transport públic no és un caprici, sinó una necessitat, ja que molts dels seus usuaris no disposen d'alternativa”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 6.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 17 de setembre de 2017

 

Visto 2375 veces Modificado por última vez en Lunes, 18 Septiembre 2017 09:10

Medios