Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Viernes, 14 Julio 2017 00:00

El ple de Vic aprova una moció de Plataforma Vigatana per a rebaixar l’IVA cultural en el cinema

Valora este artículo
(183 votos)

Anglada: “ Ens és indiferent qualsevol cosa que passi als països musulmans Ja que aquesta gent no són sants de la nostra devoció”. 

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple municipal de Vic es va centrar en la recollida selectiva porta a porta al centre històric de la ciutat, quan es votava la tramitació i designació de la Comissió d’estudi per a la modificació de l’ordenança municipal de recollida de residus.

Per la seva banda, Josep Anglada, que sempre s'ha mostrat contrari a l'adopció d'aquest sistema, va demanar que “l'equip de govern reflexionés amb la nova proposta”, i va afegir que “la implantació del sistema porta a porta seria un error”.

El ple va aprova una moció de Plataforma Vigatana  per instar el govern de l’estat a rebaixar l’IVA cultural en el cinema. Hi va votar a favor l'equip de govern i Plataforma; i en contra ERC, Capgirem i Vic Per a Tots.

El portaveu de Plataforma Vigatana va dir que “això representa un efecte negatiu i del greuge comparatiu que està patint el món del cinema dins la industria cultural del nostre país”, i va afegir que “la pujada brutal de l’any 2012 d’un 8% a un 21% del impost sobre el valor afegit en les activitats de la indústria cultural, va fer que el sector patís una retracció en la seva activitat econòmica”.

Entre les mocions, es va aprovar el reconeixement del Moviment Popular Rifeny i altres moviments en la recerca d'una solució pacífica. Tots els grups hi van donar suport menys Plataforma Vigatana que si va abstenir.

Anglada va apuntar que “no era el lloc per parlar de conflictes que ens són aliens". En aquest sentit, va dir “estar convençut que la majoria de ciutadans de Vic no els importa gaire els problemes que pugui tenir el Moviment Popular Rifeny amb el rei del Marroc Mohamed VI”. Finalment, va dir que “s’abstindrien perquè els és indiferent qualsevol cosa que passi als països musulmans, Ja que aquesta gent no són sants de la nostra devoció”.  

L’altre moció que va estar aprovada per unanimitat, demanava la creació d'un protocol de revisió sobre les exempcions en l'Impost sobre Béns i Immobles (IBI).

Anglada va dir que "com més informació se’ns doni als grups municipals, millor per a tots”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5. 

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 12 de juliol de 2017

Noticies relacionades en altres mitjans de comunicació

http://www.lasvocesdelpueblo.com, 17/07/2017: Anglada a CUP: “Nos es indiferente” los problemas de “musulmanes, no son santos de nuestra devoción”

Visto 2059 veces Modificado por última vez en Lunes, 17 Julio 2017 21:49

Medios