Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Martes, 20 Junio 2017 00:00

Anglada participa un any més als actes de Corpus a Vic

Valora este artículo
(200 votos)

Anglada: “La festa de Corpus no és solament una expressió de fe i devoció, sinó també una festa arrelada en la vida dels pobles i ciutats”.

 COMUNICAT DE PREMSA DE SOM IDENTITARIS (SOMI)

El president de Som Identitaris (SOMI) i regidor a l’Ajuntament de Vic de Plataforma Vigatana (PLVI), Josep Anglada, va assistir acompanyat de la seva senyora un any més a la festa religiosa d'origen medieval que es va celebrar aquest diumenge a la tarda, amb presència del Bisbe de Vic, Romà Casanova.

La festa de Corpus es va celebrar a Vic durant aquest cap de setmana. Com cada any, l'acte principal del programa és la processó del diumenge que recorre els carrers del nucli antic amb sortida des de la Catedral de Vic. L'acte presidit pel bisbe de Vic, Romà Casanova, va ser després de la missa a la mateixa catedral, a partir de quarts de set de la tarda.

Segons fonts del bisbat, unes cinc-centes persones es van aplegar a la processó de Corpus. A la tornada, es va escenificar el tradicional ball de l'àliga.

Anglada va recordar que “la festa de Corpus no és solament una expressió de fe i devoció, sinó també una festa arrelada en la vida dels pobles i ciutats, vinculada a les flors i l'arribada de l'estiu”.

Anglada va fer una crida a la ciutadania de Vic a “participar massivament l’any vinent, ja que farà 800 anys que es va celebrar per primera vegada la festa de Corpus a la nostra ciutat”.  

Finalment, Anglada va recriminar un cop més “la manca de presència del consistori vigatà en una festa tan senyalada com és el Corpus Christi”.

Som Identitaris (SOMI)

Vic, 20 de juny de 2017

 

Visto 2286 veces Modificado por última vez en Martes, 20 Junio 2017 05:03