Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 08 Marzo 2017 00:00

Plataforma Vigatana qüestiona el canvi de nom de CiU pel PDECat

Valora este artículo
(263 votos)

Anglada: “No és seriós que personatges antisistemes parlin de la pau, quan molts dels seus militants han estat detinguts per un alt grau de violència”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATAHA (PLVI)

El ple va començar donar compte del canvi de nom de Convergència i Unió a Partit Demòcrtata (PDECat) i Unió. En aquest sentit, el portaveu de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va instar a l’alcaldessa a retirar el punt de l’ordre del dia per entendre que no estava clar si la llei ho permetia.  

La nova partida de 50.000 euros destinada al Club Patí Vic va generar debat al ple de l'Ajuntament de Vic. Actualment l'entitat té un deute de 2,5 milions d'euros. Aquesta qüestió va sorgir a l'hora de les modificacions dels crèdits i del pla d'inversions i finançament de l'Ajuntament de Vic. En aquest punt es contemplava aquesta donació de 50.000 euros a l'entitat.

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va transmetre el seu suport a la modificació de crèdits i per extensió al Club Patí Vic. Anglada va remarcar que, “tot i ser una entitat privada, ofereix una sèrie de serveis per tota la ciutat”. Si bé va reconèixer que els diners no serviran per tapar "el forat", es tractava d'un "cas d'emergència". Aquest dictamen es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, Plataforma Vigatana i Vic per a Tots. ERC es va abstenir i Capgirem hi va votar en contra.

De les tres mocions que es van presentar, en van prosperar dues. La primera, es demanava la reorientació del Museu de l'Art de la Pell de Vic, que no va obtenir suficient suport perquè prosperés. El portaveu de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, que es va abstenir va dir que “el problema no el tenim tan sols en el Museu de la Pell, sinó també en altres equipaments de la nostra ciutat que necessitarien de ben segur una reorientació”. En aquest sentit, Anglada va proposar “convocar algunes comissions amb els responsables d’aquest equipaments i estudiar entra tots quina són les millors alternatives”.  

La segona, instava al ple a comprometre's amb la cultura de la pau i la desmilitarització. Tots els partits van votar-hi a favor, excepte Plataforma Vigatana. Anglada va volgué deixar clar que “el seu grup municipal eren  favorables de la pau per anar construint un món més equitatiu i més just”, però va dir que “no podien votar a favor d’aquesta moció pel simple fet que Capgirem Vic no estaven legitimats per parlar de la cultura de la pau”. En aquest sentit va argumentar entre altres motius que “no era seriós que personatges antisistemes parlin de la pau, quan molts dels seus militants han estat detinguts per un alt grau de violència”.

D'altra banda, també va prosperar una moció on es demanava més informació del servei de subministrament d'aigua potable. Des de Plataforma Vigatana van dir que “veien del tot innecessari instar a l’empresa Aigües Vic a la realització d’una auditoria operativa de l’empresa, ja que aquesta feia la seva pròpia auditoria anualment”.

Amb acord del regidor Toni Serrat i Anglada es va acordar establir unes reunions de caràcter trimestral amb Aigües Vic per tal que els regidors puguin conèixer l'estat de la gestió.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de 5. 

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 7 de març de 2017

Visto 2470 veces Modificado por última vez en Miércoles, 08 Marzo 2017 07:55

Medios