Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 22 Enero 2017 08:29

Article d’opinió publicat El 9 Nou, el divendres 20 de gener de 2017. Deixeu en pau els nens

Valora este artículo
(258 votos)

Anglada: “A Vic s’ha acabat imposant el seny i el sentit comú amb els fanalets multicolors tradicionals”.

Mai en cap etapa política de la història s’havia instrumentalitzat la cavalcada dels Reis Mags. Això ha estat una autèntica perversió per part d’unes entitats que ja no saben què més fer per continuar fent el ridícul.

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, dues entitats socials específicament orientades a promoure l’independentisme a Catalunya, van cridar a participar amb estelades a la cavalcada dels Reis Mags de la nostra ciutat. La pretensió de l’ANC i Òmnium posa en evidència tant la falta d’escrúpols del secessionisme català a l’hora de promoure la seva obsessió separatista com el paper que juguen els mitjans públics catalans en l’anomenat procés sobiranista.

Voler utilitzar els nens pels seus interessos partidistes resulta d’una mesquinesa sense precedents en la vida política al nostre país. Voler convertir la cavalcada dels Reis Mags en un acte reivindicatiu de l’independentisme aprofitant la seva retransmissió per TV3 demostra un cop més el baix nivell d’aquestes entitats, el seu fanatisme i el poc respecte als demés.

Ser independentista no vol dir tenir sempre la raó, ni fer sempre les coses amb intel·ligència. I demanar acudir amb fanalets amb l’estelada a la cavalcada de Reis de Vic n’és un gran exemple. I el més trist de tot és que aquestes dues entitats no han estat capaces d’aparcar el seu sectarisme per preservar la il·lusió dels nens en una data tan destacada com la vigília de Reis Mags. Voler manipular la cavalcada dels Reis Mags a la nostra ciutat, sembrant- la de banderes estelades, seria per riure si es dirigís als adults. Però anomenar especialment els més petits a mobilitzar-se per la secessió –o qualsevol altra causa política– com fan els seus organitzadors és repugnant.

Catalunya necessita persones i polítics que uneixin i no que divideixin, i seria imperdonable que un esdeveniment com la cavalcada de Reis Mags es convertís en la cita anual amb què l’ANC i Òmnium demostressin el seu poder simbòlic per canviar les coses.

Per sort, la festa dels Reis Mags s’ha imposat als intents de politització en la cavalcada de Vic, on ni els fanalets independentistes ni les banderes estelades han estat predominants al llarg del recorregut, i s’ha acabat imposant el seny i el sentit comú amb els fanalets multicolors tradicionals.

Josep Anglada i Rius, portaveu de Plataforma

Vigatana a l’Ajuntament Vic

 

Visto 2593 veces Modificado por última vez en Domingo, 22 Enero 2017 08:32