Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Miércoles, 14 Diciembre 2016 00:00

El ple de Vic aprova una moció de Plataforma Vigatana de suport als Mossos d’Esquadra

Valora este artículo
(202 votos)

Anglada: “Els atacs continuats que rep els cos de Mossos d’Esquadra es fa amb la intenció de malmetre la seva imatge i la seva professionalitat”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATANA (PLVI)

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar dos dictàmens relacionats amb la transparència de l'Ajuntament i el codi ètic dels alts càrrecs. Pel que fa al primer, el regidor de Plataforma Vigatana va dir que “un dels nostres deures ha de ser seguin treballant per incorporar nous continguts que facin possible una major transparència de l'activitat municipal en els seus diferents àmbits d'actuació”. Pel que fa al codi ètic, Anglada va assenyalar que “de res servirà aprovar aquest reglament del Codi de conducta dels alts càrrecs i bon govern si a la pràctica no hi ha voluntat de complir-lo”. El líder identitari va qualificar aquest codi “d’un autèntic brindis al sol”, i va posar com exemple “que una bona part dels regidors de l'Ajuntament ni respecten la Constitució, ni l’Estatut d’autonomia ni el principi de legalitat”.

Plataforma Vigatanaque també va donar suport al reglament de la figura del síndic de greuges de la ciutat, va insistir en que “aquest servei ja l’oferia el Govern de Catalunya i que des del govern local ja es donava resposta al ciutadà a través de diferents departaments d’aquest Ajuntament”.

El ple de l’Ajuntament de Vic també va aprovar aquest dimecres  la modificació per l'edifici de Can Baumann i alhora aprovar el conveni urbanístic d'aquest sector. Anglada va dir que “amb aquesta operació urbanística amb aquestes instal·lacions universitàries servirà per revitalitzar una zona degradada de la nostra ciutat”.

El ple va aprovar tres de les quatre mocions que es van presentar. La primera  per exigir la racionalització dels horaris de la línia de Rodalies R3. El líder identitari va dir que “tant de bo algun dia els governants demostrin en fets i no en paraules les seves habilitats polítiques per resoldre les problemàtiques bàsiques i quotidianes dels ciutadans”.

La segona de suport a la plataforma Stop Accidents C-17 que es denuncia la deixadesa i perillositat d'aquesta via. Anglada va lamentar que “d’un temps ençà una de les carreteres més transitades de la xarxa viària catalana sigui noticia gairebé diàriament per lamentar accidents de transit”.

D'altra banda, també va prosperar una moció presentada per Plataforma Vigatana de reconeixement als Mossos d'Esquadra, sobretot "pels atacs que s'estan portant a terme en contra aquest col·lectiu". En aquest sentit, Anglada va dir que “els Mossos d’Esquadra no són mereixedors dels atacs que estant rebent últimament principalment per par de grups antisistema posant en qüestió la seva tasca professional”, i va afegir “els atacs continuats que rep els cos de Mossos d’Esquadra per part d’aquests col·lectius antisistema es fa amb la intenció de malmetre la seva imatge i la seva professionalitat”.

D'altra banda, ERC-Som Vic va presentar una moció que no va prosperar per crear un mercat de proximitat a la plaça dels Màrtirs de Vic. Anglada va justificar el seu vot en contra al·legant que “Vic ja està molt ben servit pel que fa l’oferta que té de mercats”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de quatre. 

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 14 de desembre de 2016

Visto 2312 veces Modificado por última vez en Sábado, 18 Febrero 2017 09:38

Medios