Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Lunes, 01 Agosto 2016 00:00

L’Ajuntament de Vic va celebrar l’últim ple municipal avanç de vacances

Valora este artículo
(272 votos)

Anglada: “No podrem avançar com a societat moderna i vertebrada si no som capaços de rebatre la propaganda comunista”.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA VIGATAHA (PLVI)

L’Ajuntament de Vic va celebrar el passat dimecres, l’últim ple municipal avanç de vacances amb molts punts de l’ordre del dia de tràmit. S’han aprovat tots, la majoria per unanimitat.

Pel que fa a les tres mocions presentades, només en van prosperar dues.

La primera, presentada per ERC-Som Vic, es tractava d'una condemna del franquisme i de suport a les causes contra els crims comesos. Si bé, ja se n'havia aprovat una temps enrere, aquesta vol remarcar uns objectius més específics. Tots els partits van votar a favor excepte Plataforma Vigatana que si va abstenir. Anglada va dir que “el debat públic no serà un debat centrat fins que acceptem que la República va ser un règim criminal, per molt democràticament que fos triat”. En aquest sentit, va dir que “no podrem avançar com a societat moderna i vertebrada si no som capaços de rebatre la propaganda comunista”. Finalment va dir que “la moció solament reconeix les víctimes d’un cantó i oblida les de l’altre, per això no hi donarem suport”.  

La segona demanava fer una campanya de difusió i sensibilització de la fauna ornitològica de la ciutat de Vic i la instal·lació de menjadores d'ocells en parcs, places i patis d'escola. La moció va prosperar amb tots els vots a favor. El portaveu de Plataforma Vigatana va començar dient que “la trobavenacceptable i positiva en el sentit podríem dir més que res de complement”. En aquest sentit, va dir que “amb les menjadores podem obtenir dues recompenses: podrem observar de ben a prop a desenes d’ocells, i els ajudarem a passar l’hivern abans que molts marxin cap al Nord”.

L'última, demanava una educació en economia crítica i plural als centres educatius de la ciutat. La moció no va tirar endavant: l'equip de govern i Plataforma Vigatana hi van votar en contra; i ERC-Som Vic i Vic per a Tots es va abstenir. El líder identitari va justificar el seu vot en contra al·legant que “no veien cap motiu que en indiqui que s’ha de deixar sense efecte el conveni Educació Financera a les Escoles de Catalunya”, i va afegir que “estem parlant d’un programa que ha generat un gran entusiasme entre els voluntaris que hi participen”.

En l’apartat de precs i preguntes, el grup municipal de Plataforma Vigatana en va fer un total de sis.

Plataforma Vigatana (PLVI)

Vic, 1 d’agost de 2016

 

Visto 3552 veces Modificado por última vez en Lunes, 01 Agosto 2016 15:48