Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Jueves, 23 Abril 2015 15:06

L’alcaldable de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va passar dilluns per la taula de El Vespre

Valora este artículo
(8 votos)

Josep Anglada, Plataforma Vigatana: "A Vic s'està venent droga al costat dels col·legis i el regidor d’ERC no hi fa res"

L’alcaldable de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va passar dilluns per la taula de El Vespre. Anglada va parlar de molts dels temes que copsen l’actualitat de la precampanya electoral i es va atrevir a anticipar qui guanyarà les eleccions del proper 24 de maig. “CiU guanyarà però baixarà. A mi les eleccions m’aniran bé i crec que puc fer tres regidors”, va apuntar. El líder xenòfob també va fer bandera del seu discurs anti immigració i va acusar l’actual equip de govern de “favoritisme” amb els nouvinguts. Anglada va carregar especialment contra Joan Ballana, actual regidor de Convivència i Seguretat i cap de llista d’Esquerra. “A Vic s’està venent droga al costat dels col·legis”, va alertar abans de denunciar que Ballana “no hi faci res”.

El cap de llista de Plataforma Vigatana no creu que la presència de tres partits més a l’arc xenòfob l’hi hagi de passar factura a les urnes. “Quants partits hi ha a d’esquerres?”, es va preguntar retòricament, “ells s’han de repartir el pastís, però jo ho tinc bé perquè en Joan Carles Fuentes no és rival”. Anglada tampoc creu que les discussions polítiques i judicials amb el seu successor a Plataforma per Catalunya el castiguin a les urnes. “La gent de Vic té molt clar a qui ha de votar i votarà l’original, no la còpia. En Fuentes no és no és de la ciutat, no el coneix ningú, i com a màxim traurà 100 i 150 vots i encara alguns per equivocació”, va etzibar.

Angladava reconèixer que els programes polítics de Plataforma per Catalunya i de Plataforma per Vigatana de moment són difícils de diferenciar, però l’alcaldable xenòfob creu que la gent no entendria que “no parléssim d’immigració perquè nosaltres volem acabar amb el favoritisme que han practicat tots els partits del consistori”. Davant les dades que li plantejava el presentador i que desmentien aquesta tesi, Anglada va assegurar que el “90% dels pocs plans d’ocupació d’aquesta legislatura se’ls han endut immigrants”. Arran d’aquesta afirmació va deixar anar una promesa electoral: “Si sóc alcalde, destinaré un milió d’euros a plans d’ocupació per la gent de casa”. Anglada també va assegurar que “deixarà sense accés als serveis socials a les persones nouvingudes que faci menys de 15 anys que estan empadronades”. Una política antimigratòria que el durà a repetir el mateix eslògan que l’ha identificat sempre: ‘Primer els de casa’.

L’alcaldable xenòfob va carregar amb duresa contra Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat i cap de llista d’Esquerra. Anglada en va demanar la dimissió perquè denuncia que no ha estat capaç de combatre la venda de droga que, segons ell, hi ha a la ciutat. “S’està venent droga al costat dels col·legis”, va alertar. Anglada creu que Ballana fa “molta demagògia” perquè “ara critica l’equip de govern però és responsable de tot el que ha fet perquè ell també hi era”.

El líder xenòfob no vol entrar en el debat del dret a decidir i creu que els ciutadans el proper 24 de maig votaran “en clau municipalista”. “La gent ha de votar els polítics que els poden solucionar els problemes del dia a dia”, va asseverar abans de recordar que ell és un “gran vigatà, molt català, però no independentista”. Sobre el dret a decidir, diu que hi està a favor sempre que sigui “legal i respecti les normes d’aquest país [Espanya]”.

 

Visto 2020 veces