Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Domingo, 08 Marzo 2015 10:39

La moció presentada per Anglada i Riera ha estat considerada d'alt voltatge polític

Valora este artículo
(6 votos)

La polèmica illa de vianants arriba al ple municipal de la ma dels regidor Anglada i Riera

COMUNICAT DE PREMSA

Aquest dilluns s’ha celebrat el ple municipal de l’Ajuntament de Vic del mes de març, que va comptar amb 21 punts de l’ordre del dia, la majoria d’ells de tràmit, i 7 mocions. La moció que va aixecar més polèmica, va ser la que van presentar els regidors no adscrits, Marta Riera i Josep Anglada, que demanava que es deixés en suspens la restricció del trànsit de la zona i que s’iniciés “el més aviat” possible un debat entre totes les parts implicades, o sigui, veïns, comerciants i Ajuntament. En la sessió, la majoria de grups va coincidir en que la mesura havia estat positiva per als veïns però també va reconèixer que s’haurien de corregir algunes disfuncions per tal de no perjudicar el comerç de la zona, un sector que s’ha queixat enèrgicament contra l’illa de vianants.

La moció, a més de tractar un tema controvertit, en el qual s’hauran de mullar tots els partits abans de les eleccions municipals del mes de maig, tenia una segona intenció política enverinada, tal com va reclamar en dues ocasions el mateix Anglada: volia que Joan Ballana (ERC) i Josep Arimany (Unió), tots dos a l'equip de govern, mostressin en públic les seves discrepàncies amb l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, al voltant de la qüestió. Els dos regidors no van picar l’ham i no van ni tan sols obrir la boca en el debat. Es van limitar a votar, en el cas de Ballana, diferent de CiU. Així, la moció no va prosperar amb el següent resultat: hi van votar en contra CiU, la CUP, SI i ICV; a favor, els regidors no adscrits; i es van abstenir ERC, PSC i PxC.

Anglada, que va ser qui defensar la moció, va dir que “després de quatre mesos de posar-se en practica la nova peatonalització de l’eixample Morató, els comerciants de la zona  consideren que la restricció de trànsit i les càmeres dissuasòries han buidat els carrers de gent i els han provocat pèrdues quantioses”. En aquest sentit, Anglada va assenyalar que “un barri sense comerç, és un barri sense vida”, i va proposar a l’equip de govern que “s’iniciés el més aviat possible un debat entre totes les parts implicades, o sigui, veïns, comerciants i Ajuntament”.

Vila d’Abadal, per la seva banda, va dir que “convé esperar un temps prudencial per analitzar els avantatges i els inconvenients dels projecte”. Tot seguit, va tenir resposta d’Anglada: “si esperem un any i mig, podem trobar-nos que el comerç a l’Eixample Morató ja sigui mort’.

El ple també va debatre altres sis mocions. La primera “en defensa de les llibertats i el dret de vaga”, que demanava la retirada del projecte de Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana impulsada pel govern espanyol, coneguda popularment com “llei mordassa”.  Anglada, va justificar el seu vot i el de la regidora Riera favorable a la moció assenyalant que “el dret a manifestar-se pacíficament i expressar col·lectivament una opinió son fonamentals per l’existència d’una societat lliure i democràtica”.

La segona moció, presentada per l’equip de govern, demanava el suport per tal que Vic presentés per segona vegada la candidatura a la xarxa de ciutats creatives de la Unesco. Tant la regidora Riera com Anglada van donar suport a la moció, però van posar de manifestar les seves crítiques de com s’havia portat el tema fins ara.   

La tercera moció la va presentar PxC. Com ja és habitual en aquest darrer tram de la legislatura amb les propostes d'aquesta formació política, la moció ni es va debatre i tots els grups hi van votar en contra.

El ple també va rebutjar les dues mocions presentades per la CUP. La primera demanava més transparència en la gestió dels recursos públics al Consorci Hospitalari de Vic. Anglada, va justificar el seu vot  i el de la regidora Riera en contra argumentant que “Vic i la comarca han rebut una sanitat de qualitat i eficàcia des de la creació de l’Hospital General de Vic”, afegint que “la gestió del Consorci queda prou reflectida i entenem que amb prou transparència a través de la seva web”. La segona era de rebuig al nou model universitari de graus 3+2. Tant Anglada com Riera es van abstindré en aquesta moció per les “incògnita que desperta aquest nou model universitari aprovat pel Consell de Ministres, i vist que tampoc hi ha una unanimitat en el món universitari”.

La darrera moció presentada pel PSC feia referència a l’obligació de les entitats a presentar l’impost de societats. En aquesta ocasió el vot d’Anglada i Riera va ser favorable. Anglada, va començar la seva intervenció donant “suport al gran nombre d'entitats i associacions de la ciutat que han manifestat el seu desacord amb la modificació d’aquesta nova llei”. Per continuar dient que “amb mesures com aquestes, imposades des del govern espanyol, el que es busca és, o bé l’ensorrament d'aquest teixit associatiu, o bé que les entitats hagin de viure fora de la legalitat i sense poder optar a subvencions públiques”.

Vic, 6 de març de 2015

 
Visto 1876 veces Modificado por última vez en Jueves, 19 Marzo 2015 13:24

Medios