Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Martes, 03 Marzo 2015 07:59

El Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Vic confirma la imputació d’Hernando, Fuentes i Mulleras en una conxorxa per voler matar Anglada

Valora este artículo
(3 votos)

Anglada ha dit que “confia plenament en la justícia i no té cap mena de dubte que aquestes lacres polítiques i desaprensius que el volien matar acabaran finalment entre reixes”.     

COMUNICAT DE PREMSA

El Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Vic ha confirmat, amb data de 2 de març, la imputació de la cúpula de PxC en una conxorxa per voler matar al fundador i president històric del partit Josep Anglada i Rius. En aquest sentit, el jutge José Luis Gómez Arbona, ha desestimat el recurs de reforma presentat, per l’advocat dels imputats per conspiració per voler cometre homicidi amb dol eventual, el passat 30 de gener, on demanaven declarar il·lícites les gravacions aportades, declarar il·lícita la prova testifical de l’advocat, Francesc Bueno, declarar nul·la qualsevol diligència fruit d’aquestes gravacions, decretar el sobreseïment de les actuacions dels Srs. Robert Hernando, Joan Carles Fuentes e Ignacio Mulleres, i finalment deixar sense efecte l’ordre d’allunyament respecte els querellants. 

En la mateixa interlocutòria, fiscal i jutge coincideixen en assenyalar que “els fets exposats en la querella tenen rellevància penal”. Pel jutge, a més a més, aquestes circumstàncies exigeixen considerar la rellevància penal dels fets conforme es raona en el fondament jurídic cinquè de l’auto recorregut, a l’estar castigats els actes preparatoris del delicte de lesions en l’article 151 del Codi Penal i del delicte d’atemptar en l’article 153 del Codi Penal.        

En el mateix auto, el jutge ratifica les decisions adoptades en l’auto de 26 de gener de 2015, de que continuï el procediment amb la pràctica de les diligències acordades i donant validesa com a prova a les gravacions presentades per la part querellant i la declaració presentada com a testimoni per Francesc Bueno Celdrán.  

Respecte a les mesures de protecció acorades respecte a Anglada, el jutge considera que es poden deixar sense efecte al no haver-se produït cap incident en el transcurs d’un mes entre Fuentes i Anglada. El jutge però, continua mantenint  les mesures cautelars vigents respecte a l’advocat, Francesc Bueno Celdrán, per entendre que podria ser objecte de represàlies per haver delatat als imputats per temptativa d’homicidi.

Per la seva part, Anglada ha manifestat que “celebra que el jutge hagi ratificat les decisions adoptades en l’auto de 26 de gener de 2015 i doni per vàlides tant les gravacions presentades com la declaració del testimoni Francesc Bueno Celdrán”. Finalment, Anglada ha assenyalat que  “confia plenament en la justícia i no té cap mena de dubte que aquestes lacres polítiques i desaprensius que el volien matar acabaran finalment entre reixes”.       

Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC)

Vic, 3 de març de 2015

Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

xavier-rius.blogspot.com.es, 03/02/2015; EL JUTGE MANTÉ LA IMPUTACIÓ D'HERNANDO, FUENTES I MULLERAS PER LA CONSPIRACIÓ PER PROVOCAR UN ACCIDENT I LESIONS A ANGLADA, MANTÉ L'ORDRE D'ALLUNYAMENT VERS L'ADVOCAT F. BUENO, PERÒ LA SUSPÈN VERS ANGLADA

naciodigital.cat, 06/03/2015;  El jutge aixeca l'ordre d'allunyament de tres dirigents de PxC vers Anglada, però, es ratifica en donar validesa a les proves aportades per l’acusació

 

 

 
Visto 3296 veces Modificado por última vez en Jueves, 19 Marzo 2015 13:23